Praca dietetyka z pasji jest piękna, a widok uśmiechu na twarzy pacjenta jest dla mnie największym uznaniem.
Jestem doktorem nauk o zdrowiu bardzo mocno związanym z zagadnieniami dietetycznymi powiązanymi z gastroenterologią i onkologią. Swoje doświadczenie zdobyłam pracując kilka lat na oddziałach klinicznych w Szpitalu Uniwersyteckim oraz w indywidualnej praktyce z pacjentami. Zarówno praca zawodowa, jak i naukowa nauczyły mnie wiele pokory w podejściu do nauki oraz żywienia człowieka.
Nie lubię stać w miejscu, każdego dnia staram się rozwijać i uczyć czegoś nowego, pozwala mi to na bieżąco podążać za dynamicznym światem nauki, w którym pozostało przecież jeszcze tyle do odkrycia. Na swojej drodze zawodowej miałam również do czynienia z pedagogiką dzieci i dorosłych. Zdanie, które jest dla mnie szczególnie ważne to: Powiedz, a zapomnę. Pokaż, a zapamiętam. Pozwól wziąć udział, a zrozumiem. Ostatnie ze zdań w idealny sposób opisuje to, w jakim systemie wsparcia żywieniowego chciałabym pracować z moimi podopiecznymi w Onkodietetyce.
Prywatnie uwielbiam gotować, poznawać i smakować szczególnie podczas dalekich podróży, jednak kiedy potrzebuję spokoju, zaszywam się i przesadzam roślinki.
Poznajmy się! 🙂